Popis
Kukuřičná hladká mouka
Kukuřičnou mouku přidejte při přípravě sladkých i slaných kaší, placek nebo při pečení domácího pečiva. Kukuřičná mouka je hojně využívána i v mezinárodní kuchyni, například v Mexiku z ní pečou světově známé tortilly nebo nachos lupínky. Tortilly si zamilujete, jsou totiž velice chutné a jednoduché na přípravu.
Použití kukuřičné mouky
Mouku můžete také využít při přípravě kukuřičné kaše polenty – do vroucí vody přisypávejte kukuřičnou mouku a stále míchejte, jakmile se voda vsákne a polenta se začne odlepovat od stěn, máte hotovo. Polentovou kaši lze využít nekonečně mnoha způsoby – jako přílohu, nechat vychladnout a kousky ogrilovat, a tak dále.
Určitě se nelekejte, pokud při pečení bude těsto z bezlepkové mouky křehčí, je to přirozená vlastnost těchto mouk. Vyřešíte to naprosto jednoduše a elegantně – přidejte o jedno vejce více, nežli je psáno v receptu s klasickou pšeničnou moukou.
Složení
100% kukuřičná mouka hladká
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1401 kJ / 330 kcal |
Tuky | <3,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 69,5 g |
z toho cukry | 1,3 g |
Bílkoviny | 8,6 g |
Sůl | <0,01 g |
Skladování
Skladujte v suchu a temnu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.