Kukuřičná vřetena se hodí pro přípravu kteréhokoliv jídla z těstovin. Navíc jsou zdravější alternativou k běžně prodávaným pšeničným těstovinám, neboť neobsahují lepek, mléko, vejce, sóju ani jiné alergeny.
Pokud toužíte po italské klasice, kukuřičné těstoviny rozhodně stojí za vyzkoušení. Vhodně jsou i jako příloha k tradičním českým jídlům. Neostýchejte se a dopřejte si porci těstovin třeba k rajské omáčce!
Příprava
Vzhledem jsou téměř identické s pšeničnými a dokonce se i stejně připravují. Do vroucí osolené vody přidejte těstoviny a zamíchejte. Vařte po dobu 10-12 minut v nezakrytém hrnci, během vaření těstoviny několikrát promíchejte. Uvařené těstoviny přeceďte, můžete je i propláchnout horkou vodou.