Popis
lískový protein - raw
Lískooříškový protein či proteinová lísková mouka vzniká po procesu odlisování oleje z lískových ořechů šetrnou metodou za studena a následným jemným pomletím pokrutiny. Výsledkem je jemný odtučněný prášek s minimum tuku, ale vysokým obsahem bílkovin. Díky této metodě zpracování je protein ve kvalitě RAW.
Lískooříškový protein je kvalitním zdrojem bílkovin pro sportovce, vegany a vegetariány. Mimo to obsahuje i vitamíny, minerály a vlákninu. Lískový protien neobsahuje lepek a vytvořit z něj můžete bezlepkové, raw či paleo dobroty.
Použití
Protein se skvěle rozplyne v ovocných či zeleninových smoothies. Zeleninové polévky či krémy získají novou úroveň chuti. Smíchejte protein s olejem jako pesto a použijte ho při přípravě těstovin či salátů. Pomazánky a dezerty získají nový rozměr.
Při pečení domácích sušenek, koláčů a jiných dobrot můžete nahradit část běžné mouky tímto proteinem, který zlehčí, ochutí, doplní minerály a obohatí barvu.
Složení
Rozemletá a odtučněná jádra lískových ořechů. (lisováno metodou za studena)
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1793 kJ / 426 kcal |
Tuky | 15,48 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,45 g |
Sacharidy | 27,44 g |
z toho cukry | 7,7 g |
Bílkoviny | 44,31 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Česká republika
Druh mouky | Ořechová |
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.