Popis
Loupané lískové ořechy
Lískové oříšky nejsou jenom pro popelky, ale pro všechny, kteří chtějí zdravě mlsat. Díky tomu, že dodávají tělu velké množství energie, bývají častou svačinkou turistů a cyklistů. Kombinovat je můžete ve směsi s rozinkami, sušenými fíky a datlemi, jedná se totiž o velkou delikatesu, která je hlavně prospěšná vašemu zdraví.
Lískáče si také můžete vychutnat jako pamlsek v mnoha formách, např. syrové nebo upražené, namleté anebo nasekané. Jako pražené jsou však nejchutnější. Syrové lískové ořechy nejsou moc dobře a snadno stravitelné, proto si dejte pozor na to, abyste je nesnědli ve velkém množství.
Lískové oříšky všech typů se hodí do spousty kořeněných pokrmů, ale častěji slouží jako doplněk sladkých jídel a cukroví. Můžete je přidat do kaší, krémů, zmrzlin, zeleninových i ovocných salátů, müsli apod. Vaši fantazii, a to hlavně té kulinářské, se meze opravdu nekladou.
VYROBTE SI DOMA
Z lískových oříšků si můžete i sami vyrobit spoustu produktů, jako ořechové máslo, mléko či pastu. Nebo je také můžete naložit do medu, což ocení převážně vaše děti. Také je využijete k pečení, jsou vhodné k nastrouhání do těsta moučníků nebo jako náplň do koláčů.
Složení
Lísková jádra loupaná 100%
Velikost: 13-15mm
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2634 kJ / 629 kcal |
Tuky | 61,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,7 g |
Sacharidy | 17,0 g |
z toho cukry | 3,5 g |
Vláknina | 11,0 g |
Bílkoviny | 14,0 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Turecko / Gruzie
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.