Popis
Lněná mouka ze zlatého lnu
Zlatou lněnou moukou můžete hravě nahradit mouku pšeničnou. Vyrábí se mletím zlatých lněných semínek, které se nejdříve částečně zbaví oleje lisováním za studena. Tím si zachovávají většinu cenných živin.
Lněná mouka neobsahuje lepek a tak ji mohou používat i celiaci. Díky minimálnímu obsahu sacharidů je rovněž vhodná při Low Carb stravování. Na své si přijdou i příznivci RAW stravy, vegani, vegetariáni či sportovci. Lněná semínka vám zajistí totiž velký přísun vlákniny i bílkovin.
POUŽITÍ
Zlatá lněná mouka se dá použít všude tam, kde byste použili mouku pšeničnou. Můžete z ní připravit těsta na pečivo, chléb, palačinky, slané i sladké dezerty nebo nepečené cukroví. Lněné semínko po smíchání s vodou nabývá na objemu a trochu gelovatí, takže se skvěle hodí i na zahušťování.
Ať už jde o polévky, omáčky, zeleninová jídla nebo třeba karbanátky. Lněnou mouku můžete přidat i do jogurtu, pomazánek, koktejlu, smoothies nebo proteinového nápoje za účelem zvýšení příjmu vlákniny, bílkovin a dalších živin.
Složení
100% mleté výlisky ze semen lnu zlatého (lněná proteinová mouka).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1420 kJ / 338 kcal |
Tuky | 14,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,4 g |
Sacharidy | 9,0 g |
z toho cukry | 1,9 g |
Vláknina | 27,0 g |
Bílkoviny | 30,0 g |
Sůl | 0,1 g |
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
vyrobeno
Česká republika / Slovensko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.