Popis
Lupinová mouka
Tato mouka se vyrábí z kvalitních bobů lupiny úzkolisté, u nás známější pod názvem vlčí bob. Mouka obsahuje přibližně stejné množství bílkovin jako sója a obsahuje i řadu důležitých aminokyselin a nenasycené mastné kyseliny. Při alergii na sóju je tedy lupinová mouka vhodnou náhradou.
Lupinová mouka je přirozeně žlutě zbarvená, což můžete využít při cíleném zvýraznění barev výrobku. Lupinová mouka má příjemnou jemnou oříškovou chuť. Díky jejím emulgačním vlastnostem s ní částečně můžete nahradit žloutek. Prodlužuje také trvanlivost pečiva a je přirozeně bezlepková.
POUŽITÍ
Lupinovou mouku můžete použít na pečení moučníků a dezertů, lze ji využít samostatně nebo v kombinaci s jinými moukami. Není příliš vhodná k přípravě kynutých těst. Částečně s ní můžete nahradit žloutek, třeba při výrobě zmrzliny nebo sušenek.
Hodí se na obalování, k zahušťování omáček i polévek nebo jako pojidlo do karbanátků či sekané. A připravit si můžete i domácí těstoviny, které budou chutné a hezky žlutě zbarvené.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1150 kJ / 275 kcal |
Tuky | 7,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 12,5 g |
z toho cukry | 2,8 g |
Bílkoviny | 38,0 g |
Sůl | 0,1 g |
Složení
100% hladká mouka z vlčího bobu (lupiny)
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Rakousko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.