Popis
Maková proteinová mouka
Maková mouka je jednou z možností, jak nahradit klasickou pšeničnou mouku. Lisováním zastudena se mák zbaví většiny oleje a následně se pomele najemno. Maková mouka tak obsahuje jen minimum tuku, ale zachovává si velké množství vápníku, vlákniny, bílkovin, minerálů i vitamínů.
Na rozdíl od mletého máku neobsahuje žádná hrubá zrníčka. Maková mouka je přirozeně bezlepková a díky minimálnímu obsahu sacharidů ji můžete zařadit i do Low Carb stravování. Vhodným pomocníkem v kuchyni je i pro paleo stravování, vegany, sportovce nebo při zvýšené potřebě vápníku.
POUŽITÍ
Z makové mouky můžete upéct muffiny, buchty, koláče, pečivo, lívance nebo připravit základ pro makovou náplň. Přidat makovou mouku můžete i do domácího müsli i raw tyčinek. Z makové mouky můžete upéct i chléb, ať už použijete jen makovou mouku nebo kombinaci s jinou moukou.
Složení
100% mleté výlisky ze semen máku
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1457 kJ / 350 kcal |
Tuky | 14,97 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,89 g |
Sacharidy | 9,4 g |
z toho cukry | 5,13 g |
Vláknina | 27,2 g |
Bílkoviny | 21,0 g |
Sůl | 0,03 g |
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
vyrobeno
Slovensko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.