Popis
Makový olej za studena lisovaný
Lisování za studena je tou nejšetrnější metodou, jakou lze olej zpracovat. Téměř veškeré minerály, vitamíny a prospěšné látky si totiž uchová a pomůže tak Vám, našim zákazníkům, s mnoha problémy kosmetickými, zdravotními, ale samozřejmě i v kuchyni. A nebojte se, žádné omamné látky samozřejmě neobsahuje. V naší krajině se s makovým olejem příliš nesetkáte, ale například ve Francii má vybudovanou již dlouhou tradici – mimo kuchyni je využívá v kosmetickém průmyslu, umí totiž skvělé zvláčnit a zjemnit pokožku. Pokud jste majitelem či majitelkou oslabených vlasů se sklony k vysoušení, pravidelné zábaly z makového oleje Vám s takovou starostí jistě pomohou.
Jak použít makový olej v kuchyni
Makový olej používejte výhradně pro studenou kuchyni, neboť jeho bod zakouření je již na hranici 107°C! Připravte s ním teplé či studené pokrmy, sladké dezerty, dorty nebo koláče či dochuťte slaný těstovinový salát. Vytvořte si lahodné zeleninové a ovocné polévky, dodejte své omáčce ten správný šmrnc a umíchejte luxusní zálivku na svůj jarní salát. Milovníci orientální kuchyně by makový olej měli mít ve své povinné výbavě, využijí ho totiž téměř v každém pokrmu. Pro svou specifickou chuť a aroma se stane brzy Vaším každodenním pomocníkem a jeho vlastnosti si ho během chvilky doslova zamilujete.
Při skladování buďte opatrní – mák snadno žlukne a hořkne, a je proto nutné být opravdu obezřetný. Raději kupujte po menších dávkách, nikoliv „do zásoby“ a rozdělanou lahvičku udržujte v temnu a chladu. Dnes také čím dál více přibývá lidí s alergií na mák, takže pokud snad máte k alergií sklony, určitě konzumujte s tou největší opatrností.
SLOŽENÍ
100% makový olej
KOUŘOVÝ BOD
107°C (studená kuchyně)
SKLADOVÁNÍ
Trvanlivost oleje je po otevření cca 3 měsíců, uchovávejte v chladu a chraňte před světlem.
Upozornění
není vhodný pro děti do tří let.
Vlastnosti | Za studena lisovaný |
Země původu | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.