Popis
Mandle loupané pražené, solené - pražené nasucho
Solené pražené mandle jsou ideální pochoutkou k vínu. Když je smícháte například s arašídy a kešu, tak můžete dostat chutnou směs oříšků, kterou můžete mlsat třeba u dobrého filmu. Když je najemno nasekáte, můžete jimi ochutit i pomazánky
Co obsahují mandle?
Mandle jsou malé, ale jsou přeplněné živinami, minerály, stopovými prvky i vitamíny. Větší polovinu mandle tvoří tuky a ve velkém zastoupení zejména nenasycené mastné kyseliny, které prospívají zdraví. Najdeme zde i kyselinu linolovou, která je důležitá pro nervovou soustavu. Dále obsahují bílkoviny, vlákninu a nepatrné množství sacharidů.
Složení
Jádra loupaných mandlí, sůl, bramborový škrob.
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2665 kJ / 645 kcal |
Tuky | 56,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 5,4 g |
z toho cukry | 4,0 g |
Vláknina | 11,5 g |
Bílkoviny | 24,2 g |
Sůl | 1,4 g |
Země původu
USA / Španělsko, praženo v České republice.
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.