Jedná se o vařenou šťávu z granátového jablka, která se proměnila v hustý a tmavý barevný sirup. Tato koncentrovaná forma šťávy není příliš sladká, naopak se vyznačuje kořenitou a štiplavou chutí, díky čemuž je vhodná do různých pokrmů. Melasa z granátového jablka je arabské kuchyně, kde se nazývá "Dibs Ruman".
POUŽITÍ melasy z granátového jablka
Melasu z granátového jablka lze použít jako koření, do dezertů nebo při přípravě nápojů. Skvěle Vám pomůže dochutit saláty, omáčky, drůbež a ryby. Můžete ji přidat do čehokoli, kde chcete přidat extra kyselou chuť.
Často se používá v arabských jídlech jako jsou Fesenjaan (perský drůbeží pokrm z kuřecího nebo kachního masa), Muhammara (pečená paprika a ořechová pomazánka), Kisir (turecký bulgurový salát), Fattoush (chlebový salát).