Popis
garam masala směs koření
Složení této směsi se liší vždy podle regionu v závislosti na místních preferencí či osobní chuti. Mnozí si totiž tuto směs koření připravují doma, čímž vytvoří naprostý originál. Není pak čemu se divit, že pokrmy připravené z garam masaly vlastně nikdy nemohou chutnat stejně, i kdybyste přesně sledovali recept.
V některých receptech se navíc obzvlášť hodí, abyste ještě přidali čerstvé bylinky, citron nebo limetku.
použití
- do polévky z pečené zeleniny nebo luštěnin
- na pečené brambory
- Baigan Bharta - indický pokrm ve stylu kari, jehož základem je lilek
- k ochucení rýže
- kuřecí tikka masala
- do marinády na maso při grilování
Složení
Mletá skořice, sušený mletý zázvor, mletý černý pepř, mletý kardamom, mletý koriandr, mletý kmín římský, mletá kurkuma, mleté chilli, mletá pískavice řecké seno, mletý fenykl, jedlá sůl.
Obsah soli max. 4%.
Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Země původu
Indie
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.