Popis
BIO mix ředkviček na klíčení
Ředkev setá je oblíbenou součástí salátů a zeleninových příloh. Klíčky ředkviček jsou lehce stravitelné, plné vitamínů, minerálů a aktivních enzymů. Jsou také oblíbené pro svou typickou svěží a lehce pálivou chuť.
Semínka BIO ředkve si můžete zasadit do truhlíku či na zahrádku. Zatímco klíčit ji lze celoročně, na jaro mnozí semena vysévají do dobře zpracované půdy. Takto vypěstovaná ředkev je pak jedlá od kořene až k listům.
Alfalfa semínka je třeba nechat naklíčit
Jedno arabské přísloví praví: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život!“, a my s tím musíme jen souhlasit. Po tomto procesu jsou již plně připravena ke svému využití v kuchyni. Užívají se zejména za studena – aby neztratily mnoho ze svých obohacujících látek. Hodí se zejména do salátů, studených kaší, polévek nebo pár klíčku přidejte jako dekoraci třeba na obložené chlebíčky.
Návod na klíčení
• Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají. Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.
Složení
Red coral 30%, China rose 30%, Daikon 30%, Red sango 10%
Země původu
Itálie
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.