Popis
Miyata Rýžové víno mirin
Mirin je slazené rýžové víno, které patří mezi základní japonská dochucovadla. Dá se přiřadit podobností k saké. Ne nadarmo se mu říká tekuté koření - skvěle doladí omáčky, marinády i další pokrmy. Mirin má navíc schopnost potlačit pachuť mořských plodů.
Bez přidaných konzervantů. Bez zvýrazňovačů chuti. Bez barviv. Bez glutamátu.
použití
Hojně se používá například k dochucení teriyaki omáčky, marinád na maso, do omáček při dušení zeleniny nebo masa a také při rychlém smažení kuřecího, krůtího či rybího masa. Pro nemilovníky ryb je mirin skvělým kořením, neboť maskuje pach ryb a mořských plodů. Mirin dodává pokrmu jemně nasládlou chuť a vede k mírné karamelizaci.
Složení
lepkavá rýže, voda, rýže. výtažek z citronu
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 1254 kJ / 295 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 74 g |
z toho cukry | 53 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte v suchu a chladu. Po otevření uchovávejte v ledničce.
Země původu
Čína
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.