Popis
Moravská kapsička - 1 porce
Roláda z vepřového masa, ručně plněná vaječnou fáší s kousky klobásy, v jemné omáčce z restované cibule, hořčice a vajec. Ideální chuťovou kombinaci tvoří s celozrnnou rýží. Trvanlivost až 10 let.
- Základem dobrého jídla je čerstvé kvalitní maso, a proto se například u hovězího masa používá pouze maso z mladých býků, u kterého je vždy doklad o jeho původu. Maso pochází od českých dodavatelů.
- Každý den ráno vozí dodavatelé čerstvé suroviny, které se okamžitě zpracují k další tepelné úpravě. Maso se připravuje v konvektomatech v páře, omáčky se připravují zvlášť tak, že jako základ se orestuje cibule na oleji v pánvi, pak se základ přendá do parního kotle, přidají se další suroviny podle receptury a zaleje se taženým masovým vývarem. Pravidelně se provádí výstupní kontrola všech výrobků uvařených předcházející den.
- Zásadou při přípravě pokrmů je použití kvalitních surovin bez konzervantů, přídatných látek a stabilizátorů. Proto se v Expres menu používá např. kysané zelí přímo od výrobce, sterilované okurky bez umělých sladidel a uzeniny bez rychlosolí a lepku.
- K výrobě Expres menu se používají pouze přirozeně bezlepkové suroviny, což je důsledně vyžadováno od dodavatelů. Výrobky se pravidelně testují ve speciální laboratoři.
Příprava Expres Menu
Složení
Vepřová kotleta (33 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso a kosti), cibule, vejce, sýr Eidam (mléko, sůl, sýrařské kultury), vepřová klobása (vepřové maso 86 %, voda, bramborový škrob, sůl, vepřový protein, koření), rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej, hořčice (pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, cukr, sůl, kurkuma, koření extrakt), sůl kamenná, pepř.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 761 kJ / 181 kcal |
Tuky | 6,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Sacharidy | 21,7 g |
z toho cukry | 13,0 g |
Bílkoviny | 12,0 g |
Vláknina | 5,7 g |
Sůl | 0,85 g |
Skladování
Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Trvanlivost až 10 let.
Země původu
Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.