Popis
Mořské řasy Arame
Řasy jsou takovou mořskou zeleninou. Obsahují více minerálů i vitamínů než klasická zelenina. A mořské řasy Arame nejsou výjimkou, jsou cenným zdrojem vápníků i jódu. Mimo ně v nich najdete celou řadu dalších minerálů i vitamínů. 100g řasy Arame obsahuje dokonce 7,1g vlákniny, 12g bílkovin a 44,7g sacharidů. Obsahují také vyšší množství manitu, přírodního cukru, díky tomu mají nasládlou chuť. Ale jinak nejsou nijak moc chuťově výrazné. Vhodné jsou pro celiaky, vegany a vegetariány i při RAW stravě.
Řasa Arame roste u japonského pobřeží a ručně se sbírá. Několik hodin se vaří a nakonec suší na slunci. A aby se s ní snadno pracovalo, rovnou se nakrájí na nudličky. Vám už pak jen zbývá vymyslet, do jakých pokrmů ji přidat. Řasy obecně se doporučuje konzumovat v malém množství, ale pravidelně. Používají se zejména jako koření, na zvýraznění chutí jídel a k obohacení pokrmů o živiny.
POUŽITÍ
A kam s ní? Řasu Arame přidejte třeba do polévky nebo zeleninového pokrmu, ke kuskusu i těstovinám, zvýrazní chutě celého jídla. Využít se dá při přípravě závitků, výborná je i kombinace s tofu, houbami nebo uvařená v rýžovém octu se sójovou omáčkou. Pokud ji přidáte k luštěninám, budou pak rychleji uvařené.
PŘÍPRAVA ARAME
Příprava řasy Arame je jednoduchá, nejdříve ji opláchněte a 10-20 minut nechejte namáčet. Vodu slijte do jiné nádoby, ale nevylévejte do dřezu. Takto byste se zbavili uvolněných živin, vodu můžete použít jako základ polévky nebo k dušení zeleniny. Na další vaření si připravte větší hrnec a dostatek vody, řasa totiž zvětší svůj objem 5-6x. Řasu nakonec 20-30 minut povařte a použijte dále.
Složení
Mořské řasy Arame
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 131 kJ / 32 kcal |
Tuky | 0,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 2,0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0,8 g |
Sůl | 0,38 g |
Skladování
Skladujte v suchu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Země původu
Japonsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.