Popis
Mořské řasy Wakame
Mořské řasy Wakame mají tmavě zelenou barvu a ne nadarmo se používají v japonském lidovém léčitelství. Obsahují zejména vápník, železo, hořčík, vitamín B a C, kyselinu listovou a dokonce i omega 3 kyseliny. Mořské řasy Wakame jsou bezlepkové a vhodné pro vegany, vegetariány i RAW nadšence.
Použití
Vytvořte si z řasy Wakame chutné saláty. S octovou zálivkou je osvěžující a kombinací se sezamovými semínky a zálivkou ze sójové omáčky máte nejznámější salát zvaný goma wakame. Často je mořská řasa Wakame součástí Miso polévky, ale namočenou a nakrájenou ji můžete přidat do různých polévek i omáček či obilovin. Naprosto skvělá je také osmažená s cibulkou a touto směsí pak můžete posypat různé pokrmy.
Mořská řasa Wakame má také schopnost urychlit vaření potravin, můžete tedy dát sbohem dlouhému vaření luštěnin. Opečte si řasy Wakame v troubě, rozdrťte na prášek a máte exotické koření, které můžete používat dle své fantazie.
Složení
Mořské řasy Wakame
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 82 kJ / 20kcal |
Tuky | 0,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 1,8 g |
Sůl | 0,5 g |
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Japonsko
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.