Popis
nazila basmati premium sella 1121
Premium Basmati je dlouhozrnná aromatická rýže pěstovaná po mnoho staletí na indickém subkontinentu. Její charakteristicky extra dlouhá a štíhlá zrna, se při vaření prodlouží nejméně dvakrát oproti své původní velikosti. Má charakteristicky měkkou a nadýchanou texturou, nelepí a vyniká zejména lahodnou chutí a vynikajícím aroma.
PŘÍPRAVA BASMATI RÝŽE
1. Rýži několikrát důsledně propláchněte, zbavíte se tak škrobu, který je zodpovědný za lepivost. Doporučujeme poté nechat rýži basmati namočenou ve vodě cca 1 hodinu před vařením.
2. Základní poměr vody a rýže je, že na jeden díl rýže připadají dva díly vody. Správně se totiž basmati dusí a ne vaří, takže větší množství vody chuti a konzistenci uškodí. Co se soli týče, přidejte ji před samotným vařením, rýže ji tak snáze vsákne do sebe.
3. Další důležitou součástí přípravy je utěsnění. Z hrnce vám nesmí unikat pára. Pro utěsnění můžete např. použít hliníkovou fólií. Tou překryjte hrnec před bodem varu a následně až přiklopte pokličku.
4. Jakmile dosáhne voda bodu varu, snižte teplotu na minimum a rýži poduste 15 minut. Následně rýži nechte volně dojít 5 minut.
5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.
6. Odejměte fólii, rýži promíchejte jemně vidličkou a podávejte.
Složení
100% Rýže Basmati (Premium Basmati Sella 1121)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1444 kJ / 345 kcal |
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 78,0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 8,5 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte v suchu při pokojové teplotě.
Země původu
Indie
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.