Popis
nekton makrela naložená ve vlastní šťávě
Makrela nasytí Vás i Vaši rodinu. Ať už uděláte z makrely pomazánku, přidáte ji do zeleninového salátu nebo ji sníte jen tak s chlebem či bagetkou.
Makrela obecná je dravá mořská ryba, se kterou se setkáte hlavně ve vodách Atlantického oceánu, ale ve velkých hejnech plave i ve Středozemním a Černém moři. Živí se hlavně planktonem a drobnými korýši. Makrela, dorůstající délky kolem 45 centimetrů, se velmi rychle rozmnožuje.
Makrela japonská žije v Pacifickém oceánu a přilehlých mořích. Dorůstá se o něco menších rozměrů, kolem 36 cm.
Hlavním rozdílem je, že makrela obecná nemá vyvinutý plynový měchýř a nemůže se jen tak „flákat“ ve vodě. Japonská může, ale nedělá to. Obě makrely totiž spotřebují hodně kyslíku a bez pohybu by se brzo udusily. Jejich maso má tak velmi podobnou strukturu a chuť je prakticky k nerozeznání.
Obě makrely mají na rybu tučné maso, které si ale zachovává pevnou strukturu. Maso tedy není „blátivé“. Má i tak vysoký obsah omega 3 mastných kyselin a velké množství bílkovin – 20 gramů na 100 g masa.
Jedná se o jednu z nejvýhodnějších konzerv v poměru cena x množství, a to bez kompromisů. Nízká cena je výsledkem množství makrel na trhu, které je celoročně dostatečné i díky tomu, že pokud není dobrá sezóna Makrely obecné je na trhu Makrela japonská a naopak.
Složení
Makrela japonská (Scomber colias) 77,8%, nálev 22,2% (pitná voda, jedlá sůl 1%).
Sterilovaná rybí konzerva. Hmotnost pevného podílu je 700 g.
Produkt mořského rybolovu (vlečné sítě).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 808 kJ / 193 kcal |
Tuky | 19,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 17,0 g |
Sacharidy | 2,0 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Bílkoviny | 16,0 g |
Sůl | 1,0 g |
Skladování
Skladujte a uchovávejte při teplotě od 2°C do 28°C. Po otevření uchovávejte při teplotě do 6°C a spotřebujte do 24 hodin.
Země původu
Maroko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.