Popis
nekton výběrové uzené šproty naložené v rostlinném oleji
Uzené šproty patří mezi tradiční delikatesy. Můžete si je dopřát kdykoliv během dne, nebo třeba večer u televize místo ne tak zdravých brambůrků.
Šprot obecný je malá ryba z čeledi sleďovitých. Dorůstá do maximální délky 16 cm, ale lovena je většinou ve velikosti 8-12 centimetrů. Lovena je převážně v Baltském moři a jsou to právě pobaltské země, kde je dlouhá tradice výroby uzených šprotů, které jsou i u nás populární a zdravou delikatesou.
Šprot, který se dostane do konzervy, je většinou něco málo přes rok starý a díky tomu, že se krmí planktonem a má rychlý přírůstek masa, na něho nemá případné znečištění moře velký vliv.
Šproty mají ve svém mase vysoký obsah bílkovin – 18.5 gramu na 100 gramů masa a velký obsah omega 3 mastných kyselin - 2,2 g na 100 gramů.
Složení
Šprot obecný (Sprattus sprattus) - uzený 70%, řepkový olej 28%, jedlá sůl.
Sterilovaná rybí konzerva. Hmotnost pevného podílu je 112 g.
Produkt mořského rybolovu (vlečné sítě).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1261 kJ / 305 kcal |
Tuky | 27,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,8 g |
Sacharidy | 0,0 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Bílkoviny | 15,0 g |
Sůl | 2,0 g |
Omega-3 mastné kyseliny | 4,7 g |
Skladování
Skladujte a uchovávejte při teplotě od 2°C do 28°C. Po otevření uchovávejte při teplotě do 6°C a spotřebujte do 24 hodin.
Země původu
Lotyšsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.