Popis
nekton tresčí játra uzená a naložená ve vlastním oleji
Když se řekne treska, většině konzumentů se vybaví tresčí játra, která jsou univerzálnější, než se zdá. Jen tak na chlebu s trochou pažitky nebo zakapané citrónem jsou vynikající.
Pro někoho jsou občasným zpestřením jídelníčku, pro někoho pravidelnou poctivou porcí kalorií, která nasytí, pro někoho dostupnou delikatesou, pro někoho hlavně zdrojem omega 3 mastných kyselin.
Ať už si je dopřejete k jakékoliv příležitosti, musíte si uvědomit, že tresčí játra jsou velmi tučná. A to je moc dobře, protože díky tomu jsou tak jemná, že se jim vyrovná málokterá paštika. Přitom jsou zcela přírodní, bez jakýchkoliv konzervantů, do konzerv se nic nedolévá, nemusí se nijak upravovat.
Složení
Uzená tresčí játra - treska obecná (Gadus morhua), vlastní olej, jedlá sůl.
Sterilovaná rybí konzerva. Hmotnost jater před zpracováním je 115 g.
Produkt mořského rybolovu (nevody nebo háčky a šňůry).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2258 kJ / 548 kcal |
Tuky | 58,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 9,9 g |
Sacharidy | 0,0 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Bílkoviny | 5,9 g |
Sůl | 0,9 g |
Skladování
Skladujte a uchovávejte při teplotě od 2°C do 28°C.
Země původu
Norsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.