špaldová mouka polohrubá
Díky své granulaci, přesně mezi hladkou a hrubou moukou, je tato mouka velmi univerzální a v české kuchyni značně oblíbená. Polohrubá špaldová mouka je vyrobena z vnitřních částí obilného zrnka, má světlou barvu a vynikající pekařské vlastnosti.
Pokud chcete svým pokrmům dodat cenné látky, jako je dietní vláknina a minerální látky, zkuste ji kombinovat s celozrnnou špaldovou hladkou moukou, která dodá zmiňované živiny.
Polohrubá špaldová mouka je vynikající pro přípravu sladkých i slaných pokrmů, kynutých těst na koláče, vánoček, buchet, rohlíků, pletýnek, ale dokonce i litých těst na muffiny a perník.
Skvěle se hodí i na třená těsta, různé řezy a dorty, a nezapomeňte na její použití při přípravě banánového chlebíčku nebo oblíbeného strouhaného koláče.
Složení
100% pšenice špalda
Výživové údaje na 100 g sypké směsi |
Energie |
1474 kJ / 348 kcal |
Tuky |
1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,3 g |
Sacharidy |
68,0 g |
z toho cukry |
2,2 g |
Vláknina |
3,0 g |
Bílkoviny |
14,0 g |
Sůl |
<0,01 g |
Skladování
V suchém skladu při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené.
ZEMĚ PŮVODU
Česká republika