Drago Mocambo - Italská káva bez kompromisů
Vše začalo v roce 1985 v malé italské garáži, kde Guiseppe Drago začal pražit svá první zrnka zelené kávy. Guiseppe vsadil na tradiční metodu pomalého pražení a výběr těch nejkvalitnějších kávových zrn. Láska, cit a nadšení se odrazila v jeho kávových směsích, které se staly postupem času velmi vyhledávané.
To co vzniklo v malé garáži rodinného domu je dnes v Itálii známé jako káva Drago Mocambo. Již přes více než 30 let znamená Drago Mocambo tradici, kvalitu a letité zkušenosti se zpracováním kávy. Po smrti Guiseppeho Draga převzali podnik jeho potomci a podnik je dnes veden již třetí generací potomků, kteří stále ctí odkaz svého předka Guiseppeho Draga.
Způsob pražení
Na rozdíl od výroby ve velkém měřítku, kde jsou kávová zrna krátkodobě pražena 2 - 5 minut, my, ve společnosti Drago Mocambo, přikládáme důležitost jemnému pražení (dlouhé pražení), abychom dosáhli optimálního chuťového zážitku. Naše surová kávová zrna se tradičně praží v pražicích bubnech 16 - 20 minut v závislosti na teplotě.
Vývoj loga firmy od roku 1985 až do současnosti