Popis
Obento RÝŽOVÉ VÍNO MIRIN
Mirin je slazené japonské rýžové víno, které patří mezi základní japonská dochucovadla. Někdy bývá nazýváno jako slazené saké, avšak Mirin se nikdy nepije samotný, používá se výhradně na vaření. Skvěle doladí omáčky, marinády i další pokrmy. Mirin má navíc schopnost potlačit pachuť mořských plodů.
Použití
Hojně se používá například k dochucení teriyaki omáčky, marinád na maso, do omáček při dušení zeleniny nebo masa a také při rychlém smažení kuřecího, krůtího či rybího masa. Pro nemilovníky ryb je mirin skvělým kořením, neboť maskuje pach ryb a mořských plodů. Mirin dodává pokrmu jemně nasládlou chuť a vede k mírné karamelizaci.
Složení
glukózový sirup, fruktózový sirup, voda, fermentované rýžové ochucovadlo (rýže, voda), sójová omáčka (voda, sója, pšenice, cukr, konzervant (E202, E211)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1240 kJ / 296 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,05 g |
Sacharidy | 72 g |
z toho cukry | 40 g |
Bílkoviny | 0,1 g |
Sůl | 0,2 g |
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření uchovávejte v chladničce.
UPOZORNĚNÍ
Obsahuje pšeničný lepek a sóju.
Země původu
Čína
Druh mouky v těstovině | Konjaková |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.