Popis
Olivový olej s rodinnou tradicí - Příběh rodiny Chalampalakis
Extra panenský olej se na farmě rodiny Chalampalakis vyrábí bezprostředně po sklizni, během několika hodin, aby bylo možné udržet nízkou kyselost i ve finálním výrobku. Využívají se ověřené postupy, které se předávají z generace na generaci.
Olej je lisován za studena pomocí tradičních mechanických metod z oliv odrůdy Koroneiki, které rostou na olivovnících v rodinných olivových hájích o rozloze mnoha kilometrů čtverečních.
Mechanické lisování za nízkých teplot zaručuje tu nejvyšší kvalitu, nejvyšší koncentraci antioxidantů, nejvýraznější chuť a nejméně volných kyselin. (<0,8 % na 100 g). Olej této jakosti tvoří pouhých 10 % celosvětové produkce olivového oleje.
Jaký je význam označení extra panenský
Označení Extra panenský olivový olej znamená, že olej byl z oliv získán mechanickým lisováním a za studena při prvním lisování celých oliv. Takový olej je nejkvalitnějším olivovým olejem, který má nejnižší možnou aciditu a obsahuje nejméně volných mastných kyselin, které mohou olej znehodnotit.
Acidita je důležitým ukazatelem kvality, protože nízká acidita znamená, že byly olivy vylisovány za ideálních podmínek a bez zbytečného zpoždění - čím rychleji jsou olivy po sklizni vylisovány, tím nižší je acidita oleje. U extra panenského olivového oleje musí být acidita nižší než 0,8 %.
Složení a zpracovaní
100% Extra panenský olivový olej.
Odrůda oliv: Koroneiki.
Metoda zpracování: lisováno pouze mechanicky metodou za studena.
Zpracováno: Řecko (Kréta - Mesarská nížina).
Acidita: 0,45%.
Administrativní zařazení: jedlý olej rostlinný, jednodruhový.
Udělejte si radost a vyzkoušejte tento unikátní produkt, který pochází z poslední sklizně a je tedy absolutně čerstvý a chuťově skvělý.
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 3389 kJ / 824 kcal |
Tuky | 91,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12,8 g |
mononenasycené mastné kyseliny | 70,5 g |
polynenasycené mastné kyseliny | 6,0 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
KOUŘOVÝ BOD a použití
190 °C (studená kuchyně i teplá kuchyně).
Usazenina není na závadu, ale je důkazem přírodního původu.
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v temnu a chladu od 7° do 25° C. Výrobek o obsahu 500 a 1000 ml je balen ve tmavé skleněné láhvi. Ostatní objemy jsou baleny v plastové láhvi nebo kanystru.
Po otevření spotřebujte do 4-6 měsíců, aby nedošlo ke ztrátě kvality. Zákal je přirozený jev a není na závadu, naopak je zárukou kvality, neboť olej byl lisován pouze mechanickým způsobem.
Země původu
Řecko (Kréta - Mesarská nížina).
Vlastnosti | Za studena lisovaný |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.