Popis
Ostropestřec mouka
Ostropestřec mariánský vypadá na první pohled jako obyčejný bodlák. Ale ukrývá se v něm více než je na první pohled vidět. Mouka je vyrobena z odtučněných semen ostropestřce jemným namletím.
Za tajemstvím ostropestřce stojí velmi důležitá sloučenina zvaná Silymarin, která patří mezi flavonolignany. Tato sloučenina se skládá z řady účinných látek, mezi nejdůležitější patří silybin, silychristin a silydianin.
K těmto látkám můžeme zmínit i obsah kyseliny linolové, která je potřebná pro správnou funkci nervové soustavy. Nebo také obsah vitamín E. Ostropestřec podporuje správné trávení, napomáhá udržovat správnou činnost srdce a přispívá k udržení normální hladiny cukru v krvi.
Použití
Ostropestřecovou mouku můžete použít do jakéhokoli těsta. Přičemž je ale důležité zachovat správný poměr mouk. Ostropestřecovou moukou se doporučuje nahradit v receptu 5% uvedené mouky. Mouku můžete ale použít na zjemnění a zahuštění omáček či polévek.
Jednu polévkovou lžíci, což je doporučená denní dávka, můžete jednoduše přidat třeba do jogurtu, tvarohu, pomazánek i smoothie. Mouka je přirozené bezlepková a můžete ji nakombinovat např. s mandlovou či kukuřičnou moukou.
Složení
100% mouka z částečně odtučněného ostropestřce mariánského.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 950 kJ / 230 kcal |
Tuky | 8,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Sacharidy | 3,0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 18,0 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Slovensko
Skladování
Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.