Popis
otrubové snídaňové lupínky pšeničné
Pšeničné otruby jsou slupky pšeničného jádra, které zůstávají při zpracování pšenice. Tyto otrubové plátky pochází z ekologicky pěstované a zpracované pšenice. Otrubové pšeničné plátky obsahují velké množství stravitelné i nestravitelné vlákniny.
Vláknina je důležitá pro správné zažívání, zasytí vás, reguluje hladinu cholesterolu a ve střevech působí jako prebiotikum. Pšeničné otruby jsou ale také zdrojem bílkovin, vitamínů, antioxidantů i minerálů. Otrubové pšeničné plátky mají jemně násládlou ořechovou chuť.
použití otrubových vloček
Jak mít zdravou, výživnou a lahodnou snídani či svačinku? Smíchejte si otrubové lupínky třeba s jogurtem či mlékem a přidejte oblíbené ovoce či oříšky. Přidejte i otrubové plátky do salátu, kterému dodají příjemnou křupavost. A jestli si doma pečete pečivo, tak jej obohaťte otrubovými plátky o prospěšnou vlákninu. Otruby můžete použít ale i do muffinů, sušenek i těsta na palačinky.
Příprava
Přelijte vroucí vodou a nechte odstát cca 1 minutu. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
Pšeničná mouka 42 %, pšeničné otruby 29 %, cukr (sacharóza), sladová pšeničná mouka, pražená ječná mouka, ječný sladový výtažek, glukozový sirup, sůl.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1451 kJ / 344 kcal |
Tuky | 2,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 60,0 g |
z toho cukry | 15,0 g |
Vláknina | 23,5 g |
Bílkoviny | 12,5 g |
Sůl | 2,0 g |
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu
Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.