Popis
Ovesná mouka bezlepková
Oves má oproti pšenici více sacharidů, bílkovin i zdravých tuků. Je také bohatý na vlákninu, díky které vás výrobky z ovesné mouky zasytí na delší dobu. Ovesná mouka obsahuje také minerály i vitamíny - například fosfor, selen, mangan, horčík, železo, vitamín B1, B6, E a další.
Naše mouka je dle legislativy bezlepková a její výroba je zajištěna tak, aby nebyla kontaminována lepkem.
Použití
Z ovesné mouky si můžete vytvořit lahodnou ovesnou kaši, třeba s ovocem a oříšky. Můžete ji použít i na pečení. Pokud budete při pečení nahrazovat jinou mouku tou ovesnou, tak se doporučuje do 30%. To platí zejména pro chléb a pečivo. Na chutné moučníky, muffiny či sušenky můžete použít i větší poměr ovesné mouky a na výsledku si zaručeně pochutná celá rodina.
Z ovesné mouky můžete rovněž připravit vynikající ovesné lívance či vafle. A aby toho nebylo málo, tak s ovesnou moukou můžete zahušťovat polévky, omáčky nebo ji přidat do karbanátků.
Složení
100% mouka ze zrn loupaného ovsa bezpluchého (bez lepku)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1467 kJ / 348 kcal |
Tuky | 8,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,3 g |
Sacharidy | 56,0 g |
z toho cukry | 1,0 g |
Bílkoviny | 12,0 g |
Sůl | 0 g |
Vyrobeno
Anglie
Skladování
Skladujte v suchu a chraňte před teplem
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.