Popis
Ovesný hrníček s jablky a skořicí bez lepku Datum minimální trvanlivosti produktu je do 12/2024!
Ovesný hrníček s jablky a skořicí bez lepku je absolutní novinkou na trhu. Také znám pod anglickým názvem oat mug cake. Sypká směs vyrobená z ovesných vloček, bez mouky, tudíž ideální doplněk zdravé výživy.
Sypká směs se smíchá se studenou vodou, nechá odstát a poté se upeče v mikrovlnné troubě. Zdravý dortík je hotov během cca 6 minut. Nejlépe chutná ještě teplý, ale lez si ho připravit i dopředu na výlet, do školy nebo do práce. Ovesný hrníček má vysoký obsah vlákniny, obsahuje betaglukany, které snižují hladinu cholesterolu v krvi. Je bezlepkový a bez palmového tuku.
Složení
OVESNÉ vločky bez lepku 50 %, cukr, sušená jablka 10 %, mletý len, sušená VEJCE, olivový olej, kukuřičný škrob, kypřící látky (hydrogenvinan draselný, hydrogenuhličitan sodný), rostlinná vláknina, mořská sůl, mletá skořice 0,4 %, zahušťovadlo (hydroxypropylmetylcelulóza), aroma. Může obsahovat stopy sóji, skořápkových plodů a sezamu. Maximální obsah lepku 20 mg/kg.
Návod k použití
Obsah sáčku vsypte do většího hrníčku (250 ml), zalijte asi 90 - 100 ml studené vody nebo mléka (9 polévkových lžic) a dobře promíchejte. Nechte 3 - 5 minut odstát, poté vložte do mikrovlnné trouby a nastavte příkon 700W a dobu 3 - 4 minuty, podle typu mikrovlnné trouby. Po ukončení pečícího programu můžete ihned konzumovat nebo po ukončení pečení můžete hrníček také otočit dnem vzhůru na talířek a vyklopit. Nakonec lze dochutit oblíbeným sirupem nebo medem, ovocem, zakysanou smetanou, oříšky, aj.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energie | 1696 kJ / 404 kcal |
---|---|
Tuky | 12,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,8 g |
Sacharidy | 56 g |
z toho cukry | 25 g |
Vláknina | 9,4 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 1,2 g |
Betaglukany | 2,2 g |
SKLADOVÁNÍ: skladujte v suchu. Minimální trvanlivost výrobku je jeden rok a je uvedena na obale.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.