Popis
Brazilské ořechy natural
Co takhle přidat pár těchto vydatných ořechů do ranního smoothies? Pokud rádi pečete sladké ořechové cukroví, tyčinky nebo si libujete v domácím pečeném müsli, para ořechy jsou pro Vás naprosto ideální. Nebo je dejte jen tak na plech, vložte na 5 – 10 minut do trouby rozehřáté na teplotu 160 °C a užívejte si chuť zlatohnědé pochoutky.
Pokud jste spíše milovník slaného jídla, s para ořechy taktéž nemůžete udělat chybu. Upražit a osolit – to je pro Vás ten pravý recept. Nebo umíchat zeleninový salát dle libosti a ořechy na něj nastrouhat nahrubo – typická nasládlá chuť para ořechů dá každému salátu ten pravý „final touch“. Mimo využití v kuchyni se můžete s těmito ořechy setkat také v kosmetice nebo třeba na masáži, olej lisovaný z para ořechů je totiž jako masážní olej hojně využíván.
JAK POZNAT KVALITNÍ PARA OŘECHY?
Jádro by mělo být na lomu bílé až slonově bílé, jakékoliv barevné změny jsou znakem napadení plísněmi a jsou zcela nepřípustné. Jádro musí mít nasládlou, nikdy ne nahořklou chuť
KONZUMACE
Považujeme za nutné vás upozornit, že para ořechy po vyloupnutí ze semene rychle žluknou, je tedy příhodné je rychle zkonzumovat nebo jinak využít. Neradi bychom, abyste byli po nákupu většího množství para ořechů nepříjemně překvapeni, pokud by vám ořechy zežloutly a zhořkly. Ačkoliv to se podle našeho názoru nikdy nestane – para ořechy si zamilujete a déle jak den nebo dva vám doma nezůstanou.
Složení
Jádra para ořechů 100%
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2743 kJ / 656 kcal |
Tuky | 66,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 15,1 g |
Sacharidy | 12,3 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Bílkoviny | 14,3 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Bolívie
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %
Úprava | natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.