Popis
italské semolinové těstoviny penne rigate
Jedná se o těstoviny z vysoce kvalitní tvrdozrnné pšenice - semoliny. Velkou výhodou semolinových těstovin je, že jsou chutnější, mají hezčí barvu, nerozvaří se a i po uvaření si dlouho uchovávají svou pevnou strukturu. Mají také vyšší nutriční hodnotu, která je dána větším podílem minerálů, bílkovin, vlákniny a vitamínů (především skupiny B).
Tyto rýhované trubky se perfektně kombinují se všemi typy omáček, od klasiky po moderní kreativní interpretace.
Příprava
Vložte těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje a vařte 11 minut.
o výrobci
Společnost RUMMO vznikla v roce 1846 v italském městě Benevento, kde Antiono Rummo začal mlít pšenici a krátce nato začal vyrábět těstoviny. V tradici výroby pokračuje již přes 170 let. Kromě klasických těstoviny nabízí i bezvaječné, či bezlepkové těstoviny.
ZPŮSOB zpRACOVÁNÍ
Po letech neustálého zlepšování představilo RUMMO průlomovou metodu pomalého a tradičního zpracování těstovin: LENTA LAVORAZIONE®. Díky tomu vzniká pasta, která má vysoký obsah bílkovin, což je indikátor použití kvalitní tvrdozrnné pšenice. Výrobce dodnes pro výrobu tvarů používá patentované formy s příměsí bronzu, díky kterým získávají těstoviny charakteristický drsný povrch pro bezkonkurenční absorpci omáčky. Vše s úctou a respektem k přírodě.
Složení
Krupice z pšenice tvrdé (Triticum durum).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1510 kJ / 356 kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 69,5 g |
z toho cukry | 3,1 g |
Vláknina | 2,9 g |
Bílkoviny | 14,5 g |
Sůl | 0,01 g |
Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
upozornění
Může obsahovat stopy sóji a hořčice.
Země původu
Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.