Popis
pražené loupané pistácie - pražené nasucho
Také milujete lahodnou chuť pistácií, která se po křupavém rozkousnutí rozlije ve vašich ústech a roztančí všechny chuťové buňky? Kdo je ochutná, nemůže přestat. Jen to loupání je pracné… My jsme na něj však vyzráli a pistácie pro vás máme už vyloupané! Můžete je tedy konzumovat po hrstech, bez bolavých prstů a zlámaných nehtů. Nic už vám tedy nebrání poddat se typické pistáciové chuti, která je ještě výraznější díky mírnému pražení.
Křupavými pistáciemi si už v minulých staletích rozmazlovali mlsné jazýčky i vysoce postavení panovníci. Nechávali se unášet nejen jejich typickou lahodnou chutí, ale dokonce věřili, že jim přinesou zdraví a štěstí. Jak je to s tím štěstím, nedokážeme posoudit, nicméně zdraví určitě prospějí. Kromě nenasycených mastných kyselin jsou také zdrojem řady vitamínů (např. A, B a E), minerálů jako hořčík, vápník, draslík, zinek či selen, a také antioxidantů.
POUŽITÍ loupaných pistácií
Jemně pražené pistácie jsou ideální na každodenní mlsání, na svačinu do školy i do práce, ale i jako přísada do nejrůznějších pokrmů. Upečte si s nimi koláč, dejte si je do ranní kaše, přidejte je do salátu, vyrobte z nich zmrzlinu či pistáciový krém. Fantazii se meze nekladou – lahodná chuť pistácií se hodí téměř všude. Jak ji jednou vyzkoušíte, podlehnete a už neodoláte.
Složení
Pražená jádra pistácií 100%
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2332 kJ / 557 kcal |
Tuky | 44,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 5,4 g |
Sacharidy | 28,0 g |
z toho cukry | 7,6 g |
Bílkoviny | 21,0 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Írán
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Úprava | natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.