Popis
Pražené, Solené Pistácie z USA
Pistáciové solené oříšky jsou rozhodně zdravější formou malého občerstvení. Zapomeňte na nezdravé mastné brambůrky a smlsněte si na lahodných amerických pistáciích. Ne náhodou se jim přezdívá šťastný ořech. Šťastní budete u jejich konzumace i vy. Výborně chutnají jako svačinka i drobná pochutina večer k filmu.
Pistáciové oříšky jsou velmi zdravé a výživné. Tato dobrota obsahuje 55 % zdravých olejů, 20 % bílkovin a 15 % sacharidů. V jedné hrsti oblíbených oříšků najdeme kolem 40 % denní dávky mědi, 20 % fosforu a 15 % manganu. Nemusíte tak mít při mlsání žádné výčitky svědomí.
Jak se praží naše pistácie
Postup pražení pistácií je takový, že se oříšky nejdříve naloží do slaného roztoku. Díky tomu se sůl dostane všude kolem oříšku. Následně se po vytažení praží horkým vzduchem. Tento způsob pražení se používá hned ze dvou zásadních důvodů. Prvním je ten, že suchý horký vzduch ponechá sůl na pistáciích a nesmyje ji.
Oříšky tak mají ve výsledku lahodnou pečenou příjemně slanou chuť. Druhým důvodem je, že oříšek není vůbec mastný. A to je samozřejmě žádoucí.
Co jste možná nevěděli
USA je jedním z nejvýznamnějších světových distributorů této zelené dobroty. Oříšky mají mnoho odrůd. V USA se především rozdělují do obchodních tříd. Ta nám označuje, kolik jader na unci může mýt vadu. Třídíme pistácie od nejkvalitnějších na: US Fancy, US Extra No. 1, US No.1 a US Select. Podle velikosti oříšky řadíme od největšího na kategorie: Colossal, Extra Large, Large, Medium a Small.
Složení
100% jádra pistácií ve skořápce, sůl
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2394 kJ / 572 kcal |
Tuky | 45,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 5,6 g |
Sacharidy | 28,3 g |
z toho cukry | 7,7 g |
Vláknina | 10,3 |
Bílkoviny | 21,1 g |
Sůl | 1,4 g |
Země původu
USA
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.