Popis
63% čokoláda z kakaových bobů trinitario - Tree to Bar / Bean to Bar
Klenot mezi čokoládami, který v sobě ukrývá nejen neobyčejnou chuť, ale i příběh o vášni, tradici a jedinečnosti. Tato čokoláda je výsledkem pečlivé práce vášnivého kostarického farmáře, který se věnuje pěstování a zpracování kakaových bobů odrůdy Trinitario přímo na své rodinné farmě.
Díky tomu má tento farmář naprostou kontrolu nad celým procesem od pěstování kakaových bobů až po finální produkt, což je ve světě čokolády naprosto ojedinělé. Každý kousek této čokolády je výsledkem jeho práce a odhodlání.
Většina čokoládoven po celém světě nakupuje kakaové boby od různých zemědělců, což jim znemožňuje mít kompletní kontrolu nad celým procesem od pěstování po zpracování.
Naše čokoláda z Kostariky je v tomto ohledu zcela unikátní. Díky tomu, že náš farmář drží pevně v rukou všechny fáze produkce, můžeme zaručit nejen nejvyšší kvalitu, ale také jedinečnost každého kousku čokolády, která se dostane do vašich rukou. Tato čokoláda je nejen pochoutkou, ale také poctou tradici, řemeslnému umění a přírodě Kostariky.
Čokoláda obsahuje pouze 51 % kakaových bobů a 12 % kakaového másla. Sladkost čokoládě dodává kvalitní nerafinovaný třtinový cukr. Žádné jiné přísady v čokoládě nenajdete.
čokoláda získala tyto certifikáty
Vegan / Vegetarian - výrobek není živočišného původu a neobsahuje živočišné přísady.
Fairtrade - daný produkt splňuje určité sociální, ekonomické a ekologické standardy.
UTZ / Rain Forest Alliance - nezisková organizace zaměřená na ochranu přírody a udržitelný rozvoj. Certifikace zajišťuje férové pracovní podmínky a ekologické standardy.
Kosher - potraviny splňující soubor židovských předpisů a stravovacích návyků, známý jako kašrut.
Gluten Free, GMO Free - produkt neobsahuje lepek a neobsahuje geneticky modifikované organismy.
Co znamená Tree to Bar / Bean to Bar
Tree to Bar je označení pro výrobce, který vlastní území, kde se kakaové boby pěstují, a které následně i zpracovává. Bean to bar pak znamená, že výrobce promění kakaové boby na čokoládu se zachováním jedinečných vlastností daného kakaa. Výrobce má tedy absolutní kontrolu od pěstování bobů až po jejich zpracování v zemi původu.
Naši čokoládu tedy vyrobil jediný farmář. Od vypěstování kakaového bobu až po čokoládu!
kakaové boby trinitario
Kakaové boby Trinitario získaly své pojmenování po ostrově Trinidad, kde se původně pěstovala odrůda Criollo. Nepřízní osudu byly tyto plantáže ale zdevastovány a vysazena byla nová odolnější odrůda Forastero. Tyto dvě odrůdy se následně zkřížily a vznikla nová odrůda Trinitario.
Tyto kakaové boby v sobě tak spojují to nejlepší z původních odrůd – plnou, rozmanitou a bohatou chuť odrůdy Criollo, odolnost a vyšší úrodnost odrůdy Forastero.
Použití čokolády
Rozpusťte si pár peciček do snídaňové kaše nebo s nimi polijte lívance či jiné dezerty. Přidejte pecičky plantážní čokolády Trinitario do těsta na muffiny a chip cookies. Čokoládu lze také využít pro výrobu krému nebo polevy. A hlavně, když vás přepadne chuť na sladké, tak 63% plantážní čokoláda Trinitario Costa Rica je perfektní volba, jak ukojit mlsný jazýček.
Složení
51 % kakaové boby, 12 % kakaové máslo, 36,6 % nerafinovaný třtinový cukr, max. 0,4 % slunečnicový lecitin.
Původ kakaových bobů: Kostarika (Střední Amerika)
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Celkový obsah kakaového másla: 39,3%
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2465 kJ / 589 kcal |
Tuky | 39,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 25,6 g |
Sacharidy | 52,4 g |
z toho cukry | 36,6 g |
Bílkoviny | 5,0 g |
Vláknina | 13,9 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte v suchu v uzavřeném obalu při teplotě 18-22 °C a max. 50 % relativní vlhkosti.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
země původu
Kostarika
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.