Popis
tmavá Pohanka kroupy (z termicky loupané pohanky)
Pohanka tmavá se loupe tepelně, což způsobuje ztmavnutí povrchu. Její hlavní rozdíl od světlé pohanky je ten, že po uvaření zůstává sypká. Původně pochází z chladného podnebí, kde sloužila především chudším lidem jako zdroj rychlého zasycení a zahřátí organismu.
Pro uchování cenných nutričních vlastností se doporučuje pohanku nevařit. Místo toho dejte do hrnce vodu a až začne vřít, stáhněte plamen na minimum, vsypte pohanku a 20 minut nechte prohřát. Pak je pohanka připravená k přípravě kaše, placiček, pomazánek či dokonce dezertů. Hodí se také jako zavářka do polévek.
Příprava
Pohanku nejprve propláchněte vodou a poté dejte vařit v poměru 1:1,5 dílu vody. Pohanku vařte na mírném stupni 10 – 12 minut. Poté odstavte a nechte zbylou vodu vstřebat.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1548 kJ / 365 kcal |
Tuky | 2,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 74,0 g |
z toho cukry | 0,6 g |
Bílkoviny | 12,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Složení
Mlýnský výrobek - 100% pohanka termicky loupaná (kroupy)
Země původu
Polsko
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.