Popis
Prebiotická čekanková vláknina
Vláknina: to je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnou a nerozpustnou. Z velké části je rozpustná vláknina při průchodu střevem živnou půdou pro bakterie, kde podporuje růst střevní mikroflóry, působí jako tzv. prebiotikum.
Extrakt z čekanky lze použít jako zdroj prospěšné prebiotické rozpustné vlákniny.
O čekance
Čekanku jako prospěšnou bylinu všichni dobře známe a asi její neznámější použití je zpracování sušeného kořene do zdravé náhrady kávy - melty. Ale to samozřejmě není její jediné použití. Čekanka obecná je velice ceněnou léčivou bylinou lidového léčitelství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 650 kJ / 161 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4,7 g |
z toho cukry | 4,7 g |
Vláknina | 71,3 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Složení
Extrakt z kořene čekanky (100 %).
Bez lepku; bez laktózy; bez konzervačních látek; bez soli; s vysokým obsahem vlákniny; bez přídavku cukrů. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
Doporučené dávkování: 2 x denně (ráno a večer) 1 čajovou lžičku (cca 5 g). Možno použít samostatně nebo v nápojích, jogurtech nebo i jinak. Díky příjemné, mírně sladké chuti může nahradit běžná sladidla. Při nadměrném užití se mohou vyskytnout mírně nadýmavé účinky.
Skladování
Mimo dosah malých dětí, v originálním balení, při pokojové teplotě, chráněn před přímým světlem a vlhkostí. Případný sediment není na závadu.
Země původu
Vyrobeno v České republice
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.