Popis
BIO Ředkev čínská růžová na klíčení
Vypěstovat vlastní klíčky je snadné a rychlé. Získáte tím i možnost pravidelného přísunu vitamínů, minerálů, stopových prvků, enzymů i aminokyselin. Naklíčená semínka včetně kořínků jsou jich totiž plná. Vyklíčená ředkev čínská růžová chutná podobně jako ředkvičky. Kloubí se v nich kombinace jemné pikantnosti a sladké chuti. Certifikovaná semínka vhodná ke klíčení.
Klíčky jsou příjemně šťavnaté, lístky typicky zelené a výhonky krásně růžově zbarvené. Barevná kombinace tak pěkně oživí všemožné pokrmy. Ředkev čínská růžová BIO perfektně doplní maso, ryby, těstovinové i zeleninové saláty. Přidat ji můžete i do různých pomazánek.
Návod na klíčení bio ředkve
- Semínka namočíme do vody na 8-12 hodin
- Poté vodu vylijeme a semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
- Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (rozprašovačem) vč. kořínků ze spodní strany, abychom zabránili plísním (2-3x denně).
- Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
- Před konzumací klíčky opláchněte.
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20 °C
Sklizeň při velikosti: 2,5-5 cm
Rady a tipy
- Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku.
- Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
- Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce při teplotě do 12°C.
Složení
100% BIO semínka ředkve čínské růžové (Raphanus sativus)*
* produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 96 kJ / 23 kcal |
Tuky | < 0,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 2,1 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 34,0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Země původu
Itálie
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.