Popis
Rozinky Modrý Thompson natural
Rozinky, někdy také hrozinky, jsou sušené hrozny vinné révy, které jsou i v jednadvacátém století vyráběny zejména přírodní cestou – sušením hroznů na slunci. Přitom rozhodně nejde o žádnou novinku či hit posledních desítek let.
Rozinky jsou lidstvu známy od doby, kdy začal pěstovat vinnou révu. První zmínky o nich tak jsou staré přes 4 tisíce let, to byly využívány ve starověkém Egyptě, Řecku, později také v Římě.
Použití rozinek thompson
Z rozinek lze připravit celou řadu chutných jídel. Často se přidávají do kaší – ovesných, jáhlových i jiných – kde jídlu propůjčují svoji vůni a chuť, zároveň se částečně chovají jako sladidlo a náhrada rafinovaného bílého cukru. V nemálo případech jsou přidávány do pečiva, zejména do různých mazanců, vánoček, bábovek či koláčů, hlavně tvarohových.
Ovšem rozinky se nepřidávají pouze do zdravých potravin jako takových. Stejnou úlohu jako třeba v müsli rozinky sehrají v lahodné omáčce, kterou stačí přelít grilované maso, a hladové krky vám budou doslova líbat ruce. Samostatnou kapitolou je poté vánoční cukroví. To si bez rozinek v rumu snad ani nelze představit.
Složení
Sušené rozinky, rostlinný olej.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1370 kJ / 324 kcal |
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,05 g |
Sacharidy | 75,0 g |
z toho cukry | 58,0 g |
Bílkoviny | 3,1 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Chile
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.