Popis
RTU Rozinky Sultánky natural
Z rozinek lze připravit celou řadu chutných jídel. Přidávají se do kaší ovesných, jáhlových i jiných, kde jídlu propůjčují svoji vůni a chuť, zároveň se částečně chovají jako sladidlo a náhrada rafinovaného bílého cukru. V nemálo případech jsou přidávány do pečiva, zejména do různých mazanců, vánoček, bábovek či koláčů, hlavně tvarohových.
Samostatnou kapitolou je poté vánoční cukroví. To si bez rozinek v rumu snad ani nelze představit. Vyzkoušejte třeba lahodné kokosové kuličky s vlašskými ořechy a kakaem. Uvidíte, že vaše snažení bude pod stromečkem náležitě oceněno.
Jak správně vybrat kvalitní rozinky
Rozinky Sultánky se prodávají v různých kvalitách, které se označují obchodní třídou. Obchodní třída udává, například kolik procent rozinek ve 100g může být poškozeno, nebo kolik procent plodů může být nedokonale zralých. Námi nabízené rozinky nesou označení obchodní třídy RTU, tak se pojďme podívat, co to vlastně znamená.
Vlastnosti na 100g | Obchodní třída | |||
RTU (nejvyšší možná) | EXTRA | Třída A | Třída B | |
poškozené plody | 0,5% | 1% | 2% | 3% |
nevyvinuté plody | 0,3% | 0,5% | 1% | 2% |
plesnivé plody | 0,5% | 1% | 1,5% | 2% |
cukernaté plody (před květnem) | 0,3% | 0,5% | 1% | 2% |
cukernaté plody (po květnu) | 1% | 2% | 2,5% | 3% |
stonky 4 - 10 mm (na karton 12,5 kg) | 1 ks | 1 ks | 2 ks | 3 ks |
Složení
99,5% Sušené rozinky, 0,5% slunečnicový olej.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1252 kJ / 299 kcal |
Tuky | 0,46 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 79,18 g |
z toho cukry | 59,19 g |
Bílkoviny | 3,7 g |
Sůl | 0,05 g |
Země původu
Turecko
Skladování
Skladujte v temnu, suchu a chladu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.