Popis
Rozmarýn lékařský - celý list
Rozmarýn lékařský list celý je sušené koření, které je nezbytným doplňkem každé kuchyně. Listy rozmarýnu jsou známé svým intenzivním aroma a bohatou, mírně hořkou chutí.
Rozmarýn je oblíbený pro svou schopnost zvýraznit chuť masa, ryb, polévek, omáček a různých pečených pokrmů. Tento produkt je ideální pro ty, kteří hledají přírodní a aromatické koření, které dodá jejich jídlu jedinečnou chuť a vůni.
Rozmarýn však není jen aromatickou bylinkou, která dodá vašim pokrmům jedinečnou chuť. Rozmarýn také podporuje normální funkci trávící soustavy, podporuje paměť a koncentraci, harmonizuje nervový systém, podporuje přirozenou obranyschopnost a imunitní sytém a působí jako antioxidant.
Na co je dobrý rozmarýn lékařský?
- Antioxidant
- Normální trávení
- Osvěžení těla
- Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
- Normální trávení a funkce jater, pročištění
- Vylučování - ledviny - močové cesty
- Normální hladina cholesterolu v krvi
- Normální činnost srdce
Příprava nálevu
Pro přípravu nálevu zalijte 1 lžičku 250 ml horké vody. Louhujte 10 až 15 minut pod pokličkou. Užívejte 1 až 2x denně, ideálně teplý a mezi jídly. Nálev se připravuje vždy čerstvý.
Pokud toužíte po uklidňující koupeli, použijte 50 g bylinných listů na každý litr vody. Směs přiveďte k varu a poté nechte půl hodiny odpočívat. Následně ji sceďte a vodu s esencí přidejte do vaší koupele.
Pro inhalace si připravte 10 g rozmarýnu na 1 litr vody. Směs vody a listů přiveďte k varu a poté nechte 10 minut louhovat. Inhalace s touto aromatickou párou vám může přinést úlevu a osvěžení několikrát během dne.
Složení
100% rozmarýn lékařský list celý (Rosmarini folium - tot.).
Skladování
Skladujte v suchu a temnu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Země původu
Egypt/Albánie
dle nařízení ES č.1924/2006 nemůžeme uvádět zdravotní účinky, proto výše uvedené léčivé účinky jsou formou tipů našich babiček a tradičního lidového léčitelství. Nejedná se o lékařské doporučení – vycházíme pouze informací z internetu, které nemusí být odborné.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.