Akce POŠKOZENÝ OBAL Efekt lupa
 

(POŠKOZENO) Rukola BIO 200g

 

Rukola není jen listová zelenina. Nechte si doma vyklíčit její semínka a poznejte aromatickou chuť čerstvých výhonků, která vynikne především ve studené kuchyni. Syrové klíčky jsou navíc výživovým pokladem, který budete mít po ruce kdykoli.

Poškozený obal!

tags all

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
26.11.2024
Běžná cena 109 Kč
Ušetříte 20 Kč (–18 %)
89 Kč / ks
79 Kč bez DPH
   
Značka Wolfberry
Kategorie Právě v akci
 

BIO Rukola na klíčení Poškozený obal!

Výhonky jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů. Můžete je přidat do salátů, polévek nebo pomazánek a výborně poslouží také jako příloha. Lze je tepelně upravovat, ztrácejí tak ovšem část své výživné hodnoty. Semínka BIO rukoly si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.

Rukola byla v minulých staletích považována za afrodisiakum a klíčky jsou obecně součástí jídelníčků všech kultur skoro 5000 let. Není divu. Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které aktivují enzymy a obsah prospěšných látek v nich až několikanásobně vzroste.

Návod na klíčení

• Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
• Před konzumací klíčky opláchněte.

Rady a tipy

• Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.

Složení

100% BIO semínky rukoly

Země původu

Itálie

Skladování

Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.


 

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: