Popis
BIO Rukola na klíčení
Vypěstování klíčků s výhonky rukoly není nijak náročné. Stačí vám jen pár dní, voda a klíčící nádoba nebo miska. A samozřejmě BIO semínka rukoly na klíčení. Takto naklíčená semínka jsou významným zdrojem enzymů, antioxidantů, vitamínů, aminokyselin i minerálních látek. Díky enzymům jsou pak semínka po vyklíčení lépe stravitelná. Certifikovaná semínka vhodná ke klíčení.
Zařazením vyklíčené rukoly do jídelníčku podpoříte svou imunitu i zažívání. Klíčky s výhonky rukoly mají jedinečnou, trochu štiplavější, chuť i aroma. Pro zachování všech živin doporučujeme naklíčené semínko jíst syrové. Jedlé jsou všechny části, včetně kořínků. Naklíčená semínka můžete použít na ozdobu polévky, jednohubek a těstovinových salátů. Nebo je lze přimíchat do pomazánek, dipů, obilninových příloh, zeleninových salátů nebo rizota.
Návod na klíčení bio rukoly
- Semínka orosíme vodou (nenamáčíme).
- Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
- Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
- Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (rozprašovačem) vč. kořínků ze spodní strany, abychom zabránili plísním (3-5x denně).
- První klíčky se objeví po 24 hodinách.
- Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
- Před konzumací klíčky opláchněte.
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20 °C
Sklizeň při velikosti: 1-3 cm
Rady a tipy
- Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku.
- Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
- Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce při teplotě do 12°C.
Složení
100% BIO semínky rukoly (Eruca sativa)*
* produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 159 kJ / 38 kcal |
Tuky | < 0,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 3,3 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 2,7 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Země původu
Itálie
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.