Popis
Rýže pure basmati tilda
Jen kvalitní rýže vám zaručí, že výsledný pokrm bude chutnat božsky. Rýže Basmati od anglické společnosti Tilda s dlouholetou tradicí má opravdu špičkovou kvalitu. Její zázračná vůně i vynikající chuť byla právem ohodnocena jako jedna z nejlepších rýží mezi odrůdami Basmati
Rýže Basmati Tilda se pěstuje v Pákistánu a Indii na jižních svazích Himalájí, kde jsou rýžová pole zalévaná vodou z tajících ledovců. A nejen, že její chuť a vůni si zamilujete, ale je také bezlepková, lehce stravitelná, dietní a nutričně velmi hodnotná.
Evropská, orientální či indická kuchyně, rýže Basmati Tilda chutná úžasně v mnoha kombinacích. Ať už ji použijete jako základ rizota, přílohu k masům nebo smaženou. Ovšem aby byl pokrm opravdu vynikající, nesmíte podcenit přípravu.
O značce Tilda
Tilda byla založena v Londýně počátkem 70. let. Název společnosti je kombinací zakladatelů dcer Tila a Daksha. První basmati rýže byly představeny ve velkých pytlech pro všechny, kteří hledali aromatickou basmati rýži, která byla v 70. letech převážně ve Velké Británii. Tilda dnes nabízí širokou škálu produktů, které se používají v různých koutech světa. Od Jamajky, Pákistánu, Afriky, Kantonu až zpět na Brick Lane v Londýně.
Příprava
- Rýže obsahuje škrob, který způsobuje její lepivost. Proto rýži důkladně a několikrát propláchněte. Pár kapek octa do hrnce před vařením může také napomoci nižší lepivosti.
- Dušení, ne vaření, je správná příprava rýže Basmati. Na jeden díl rýže patří dva díly vody, rozhodně ne více. Sůl přidejte do hrnce již před vařením, takto se ideálně vsákne do rýže.
- Zajistěte dostatečně hrnec před únikem páry. Pro utěsnění můžete použít hliníkovou fólii, kterou hrnec přikryjte chvíli před bodem varu. Na fólii pak položte i pokličku.
- Po varu snižte teplotu na minimum a rýži duste 15 minut. Pak ji nechte ještě v hrnci 5 minut dojít mimo sporák.
- Odstraňte fólii, rýži prokypřete jemně vidličkou a podávejte. Přejeme dobrou chuť!
Složení
100% Rýže Basmati
Skladování
Skladujte v suchu při pokojové teplotě.
Země původu
Pákisán
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.