Popis
Rýžová mouka hladká
Rýžová mouka se vyrábí – což je již z názvu celkem pochopitelné – z rýže, a to speciálním postupem. Ze všech možných bezlepkových variant mouk má rýžová snad to nejširší využití, použít ji můžete úplně do všeho.
Specialitou rýžové mouky jsou především sladké, nepečené dezerty – takové totiž s žádnou jinou moukou nepřipravíte. Pojďte s námi přijít této mouce na chuť – garantujeme vám, že až dočtete, budete se sami sebe ptát, jak je možné, že jste bez ní doteď mohli vůbec žít.
Použití rýžové mouky
Doporučujeme ji smíchat i s jinou moukou nebo bezlepkovou směsí. Samotná totiž nemá takové vlastnosti, aby těsto udržela v té správné konzistenci, sice přidá bezlepkovým směsím na objemu, ale mouky je při přípravě pokrmů třeba kombinovat, aby těsto mělo ty správné vlastnosti.
Pro začátek zkuste zhruba dvacet procent rýžové a zbylý poměr doplňte jinou bezlepkovou moukou či směsí, uvidíte, že časem postup vychytáte a vše pak budete mít naprosto perfektní. Těsto s použitím této mouky je hodně podobné tomu pšeničnému, jen není tolik pružné a více se trhá, což je dobré mít na paměti při přípravě jednotlivých druhů pečiva.
S rýžovou moukou zahustěte omáčku, upečte sladké i slané pečivo, přidejte ji do pomazánky, palačinek, placek nebo kaší. Určitě musíte zkusit připravit domácí ravioli z rýžové mouky, plněné špenátem a ricottou! V neposlední řadě se ještě vrátíme k těm sladkým nepečeným dezertům - určitě každý zná delikatesní rýžový pudink, k jehož přípravě mouku také využijete. Jeho příprava je rychlá a sladký pudink vám osladí náročný pracovní den!
Složení
100% mletá zrna loupané rýže (hladká mouka)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1479 kJ / 348 kcal |
Tuky | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 75,7 g |
z toho cukry | <0,5 g |
Bílkoviny | 8,5 g |
Sůl | <0,01 g |
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 22°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Vyrobeno
Thajsko / Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.