Popis
BIO rýžový sirup
Mnoho z nás si jako synonymum pro sladidlo představí bílý rafinovaný cukr. Co také čekat jiného, když jsme jím obklopováni doslova na každém rohu. Takřka v každém pokrmu, ať slaném či sladkém, se bílý cukr objevuje. Přitom není žádným tajemstvím, že řepový cukr pro lidské tělo není nijak příliš zdravý. Zejména v poslední tobě se objevuje mnoho alternativ, které mají řepový cukr nahrazovat. Ne vždy však je jejich chuť cukru podobná, zářným příkladem je stévie, která rozhodně nesedne každému.
Alternativou s neutrální chutí je třeba rýžový sirup. Vyrábí se podobně jako sirup kukuřičný a pšeničný – hydrolýzou škrobu. Mimo to, že je jeho chuť neutrální, navíc takřka neobsahuje fruktózu, která má mnohé negativní dopady na lidské zdraví
Použití rýžového sirupu v kuchyni
Zejména díky své neutrální chuti je rýžový sirup používán při pečení a vaření. Ať už pečete domácí bábovku, čokoládové sušenky nebo kuře pro celou rodinu, rýžový sirup připravovaný pokrm obohatí svou jemně nasládlou vůní. Na rozdíl od mnohých dalších sirupů má rýžový sirup tekutější konzistenci a nesladí tolik jako třeba sirup agávový. Není tedy příliš výhodné užívat rýžový sirup k slazení čaje či kávy, na tyto účely existují vhodnější sirupy.
Rýžový sirup by měl být součástí každé pořádné kuchyně. Je zdravější než cukr, a přitom ho dokáže plně nahradit. Zkuste ho i vy a využijte ho třeba při vaření lososových filetů se špenátem. Uvidíte, že pokud přidáte jen pár kapek rýžového sirupu, celá rodina se bude moci po obědě utlouct.
Složení
Rýžový extrakt*.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C.
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.