Popis
Íránský Šafrán celý - nejvyšši kvality
Jistě znáte úsloví „je toho jako šafránu“. Z krásné fialové květiny, šafránu setého, se utrhnou tři rudě zbarvené čnělky, známé jako šafránové nitky, které se usuší. Sběr je velmi náročný a probíhá pouze ručně.
Na kilo šafránu je potřeba sesbírat až 200 tisíc květů. A tyto náročné podmínky jej dělají vzácným a právem mu patří nejvyšší cena na světovém trhu. V uzavřené nádobě si šafrán dokáže své vlastnosti uchovat i několik let.
Šafrán má kořennou, mírně nahořklou chuť a velmi výrazné aroma. Má rovněž vynikající barvící schopnost a pokrmy umí zbarvit dožluta. Dejte ale pozor, u šafránu platí, že méně je více.
V pokrmu jej opravdu stačí troška. Když naberete šafrán na špičku nože, mělo by vám takové množství vystačit na ochucení celého pokrmu. Před použitím se doporučuje šafrán namočit do lžíce teplé vody, nejlépe na hodinku.
Šafrán tak dostatečně uvolní svou sytě jantarovou barvu. Nitky i s vodou pak před koncem vaření přidáte do zvoleného pokrmu.
Použití
Šafrán lze využít na ochucení omáček, polévek (zejména masových vývarů), kuskusu, těstovin či rýžových pokrmů jako rizoto, pilaf nebo paella. Šafrán můžete kombinovat i s masem, rybami, mořskými plody či sýry.
Složení
100% Šafrán (Crocus sativus)
Země původu
Írán
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.