Popis
Sawat-D Černá Cargo rýže
Černá cargo rýže je vysoce kvalitní rýže, která pochází z Thajska. Je proslulá svým jedinečným černým zbarvením, které získává přirozeně díky obsahu anthokyanu. Tato rýže se pyšní svou bohatou nutriční hodnotou, obsahuje totiž vysoké množství vlákniny, proteinů a antioxidantů.
Její chuť je mírně oříšková a po uvaření zůstává pevná. Černá cargo rýže je velmi univerzální, lze ji použít jako přílohu k masu i zelenině, do salátů nebo do sladkých pokrmů. Je také ideální pro vegany a vegetariány. Díky svému atraktivnímu vzhledu a vynikající chuti dokáže oživit každý kulinářský zážitek.
Jak správně připravit lahodnou rýži
Příprava v klasickém hrnci
1 šálek rýže (175g) dvakrát propláchněte ve vlažné vodě a poté namočte do čisté vody na 10 minut. Následně vodu vylijte, vložte rýži do hrnce a přidejte k rýži 1,6 šálku čisté vody (360g). Vodu v uzavřeném hrnci poklicí přiveďte k varu.
Jakmile se voda v hrnci začne vařit, tak stáhněte plamen a vařte na mírném plamenu 20 minut dokud se voda neodpaří. Poté odstavte od zdroje tepla a nechte rýži ještě 10 minut odpočinou. Poté rýži servírujeme.
Příprava v rýžovaru
1 šálek rýže (175g) dvakrát propláchněte ve vlažné vodě a poté namočte do čisté vody na 10 minut. Následně vodu vylijte, vložte rýži do rýžovaru a přidejte k rýži 1,6 šálku čisté vody (360g). Zavřete rýžovar a zapněte. Po automatickém vypnutí rýžovaru neotevírejte víko ihned, ale nechte rýži ještě 10 minut dusit. Až poté rýži servírujeme.
Složení
100% černá cargo rýže (Riceberry).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1515 kJ / 362 kcal |
Tuky | 4,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,1 g |
Sacharidy | 72,0 g |
z toho cukry | 4,3 g |
Bílkoviny | 8,1 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Thajsko (vypěstována v úrodné půdě náhorní plošiny Esan v Thajsku).
Skladování
Skladujte v temnu a suchu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.