Popis
Sawat-D jasmínová hnědá celozrnná rýže Organic
Bio jasmínová hnědá rýže nese v sobě autentickou chuť a vůni jihovýchodní Asie. Pochází z oblasti Esan v Thajsku, kde byla vypěstována na úrodné půdě náhorní plošiny. Tato rýže je známá svým jemně oříškovým profilem a jemnou květinovou vůní připomínající květy jasmínu.
Jako certifikovaný organický produkt je pěstována bez použití chemických pesticidů a hnojiv, což z ní činí zdravější a ekologičtější volbu. Sawat-D Jasmínová hnědá rýže Organic je perfektní pro přípravu tradičních asijských jídel nebo pro ty, kteří hledají zdravější alternativu bílé rýže.
Bílá jasmínová rýže prošla procesem zpracování, který odstranil obal zrna, na rozdíl od hnědé rýže, která je celozrnná. To znamená, že hnědá rýže má vyšší obsah nestravitelné vlákniny, což přispívá ke snížení hladiny cholesterolu a krevního tlaku.
Jak správně připravit lahodnou rýži
Příprava v klasickém hrnci
1 šálek rýže (175g) dvakrát propláchněte ve vlažné vodě a poté namočte do čisté vody na 10 minut. Následně vodu vylijte, vložte rýži do hrnce a přidejte k rýži 1,6 šálku čisté vody (360g). Vodu v uzavřeném hrnci poklicí přiveďte k varu.
Jakmile se voda v hrnci začne vařit, tak stáhněte plamen a vařte na mírném plamenu 20 minut dokud se voda neodpaří. Poté odstavte od zdroje tepla a nechte rýži ještě 10 minut odpočinou. Poté rýži servírujeme.
Příprava v rýžovaru
1 šálek rýže (175g) dvakrát propláchněte ve vlažné vodě a poté namočte do čisté vody na 10 minut. Následně vodu vylijte, vložte rýži do rýžovaru a přidejte k rýži 1,6 šálku čisté vody (360g). Zavřete rýžovar a zapněte. Po automatickém vypnutí rýžovaru neotevírejte víko ihned, ale nechte rýži ještě 10 minut dusit. Až poté rýži servírujeme.
Složení
100% Jasmínová hnědá rýže*
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1469 kJ / 351 kcal |
Tuky | 2,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 72,0 g |
z toho cukry | 1,1 g |
Bílkoviny | 7,4 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Thajsko (vypěstována v úrodné půdě náhorní plošiny Esan v Thajsku).
Skladování
Skladujte v temnu a suchu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.