Popis
naklíčené lupínky z červené čočky
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se dlouhé řetězce sacharidů dělí na menší, lépe stravitelné.
Lupínky jsou jemné a křupavé. Skvěle budou chutnat samostatně, na salátu, v příloze či pomazánce.
Výroba klíčených produktů
1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí
2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost
5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme
6. balení - balíme do spolehlivých doypacků
Složení
Lupínky z naklíčené červené čočky sušené
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1515 kJ / 359 kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 53 g |
z toho cukry | 2,2 g |
Vláknina | 16 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 0,02 g |
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu.
UPOZORNĚNÍ: Může obsahovat stopy sóji, celeru, hořčice a sezamu.
VYROBENO: Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.