Popis
naklíčené lupínky z červené quinoy
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se dlouhé řetězce sacharidů dělí na menší, lépe stravitelné.
Díky tepelné úpravě jsou vhodné k okamžité konzumaci. Klíčené quinoa lupínky bez lepku jsou velmi chutné v kaši, salátu nebo pomazánce.
Výroba klíčených produktů
1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí
2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost
5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme
6. balení - balíme do spolehlivých doypacků
Složení
Lupínky z naklíčené červené quinoy sušené.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1660 kJ / 394 kcal |
Tuky | 6,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 66 g |
z toho cukry | 3,2 g |
Vláknina | 10 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0,01 g |
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu.
VYROBENO: Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.