Popis
Sezamová proteinová mouka - raw Datum minimální trvanlivosti produktu je do 04/2024!
Sezamová proteinová mouka vzniká lisováním sezamových semínek šetrnou metodou za studena. Při tomto mechanickém zpracovaní se sezamová semínka zbaví většiny tuku. Následně se důkladně pomelou na jemnou RAW mouku. Díky tomuto procesu zpracování si mouka zachová cenné vitamíny, minerály, zejména vápník, kterého obsahuje daleko více než mléko.
Sezamová mouka obsahuje minimum tuku i sacharidů, proto je vhodná při nízkosacharidovém stravování, při hubnutí, ale i pro sportovce. Neztratí se ani ve vegetariánské, RAW, Paleo, Low Carb a bezlepkové kuchyni. Sezamová mouka neobsahuje barviva, konzervanty ani jiné chemické látky.
POUŽITÍ
Sezamová mouka má stejné použití jako mouka pšeničná. Použít ji můžete do těst na přípravu pečiva, chleba, muffinů, lívanců, buchet i raw sušenek. Připravit z ní můžete i sladkou dobrotu s názvem chalva, která je populární zejména na východě.
Sezamová mouka je výborná i na smažení, obalit s ní můžete maso i zeleninu. Díky absorpčním schopnostem je ideální také na zahušťování polévek, omáček, past nebo zeleninových karbanátků. Sezamovou mouku můžete ale přidat i do müsli, kaší, přesnídávek a salátů pro nový chuťový prožitek a navýšení nutriční hodnot.
Složení
100% mleté výlisky částečně odtučněných sezamových semen (lisováno metodou za studena)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1674 kJ / 400 kcal |
Tuky | 11,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,7 g |
Sacharidy | 15,0 g |
z toho cukry | 1,2 g |
Bílkoviny | 55,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Skladování
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
vyrobeno
Česká republika
Druh mouky | Semínková |
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.